De krachtige symboliek van de kolibrie

De krachtige symboliek van de kolibrie

Leestijd: 1 minuten

Kolibrie

De krachtige symboliek van de kolibrie. Pluk de dag en geniet! Ga doen wat je leuk vindt en wat je diep in je hart écht zou willen. Neem de regie van je leven in eigen hand.

De kolibrie symboliseert de vreugde van het leven en de lichtheid van het zijn. Het leert ons de schoonheid in iedere dag te vinden. Te leven in het NU en bewust te zijn van ieder moment. Leef niet in het verleden of in de toekomst maar in het NU. Ze vliegen van bloem naar bloem om de zoetste nectar te vinden. Daarmee herinneren ze ons eraan om naar de zonnige kant van het leven te kijken en te richten op het goede in het leven, genieten en op zoek te gaan naar dat wat jou blij en gelukkig maakt.

Kolibries vertegenwoordigen speelsheid in het leven. Neem het leven niet altijd al te serieus. Het leven is een grote speeltuin. Ga ontdekken, ga spelen. Vallen en weer opstaan. Uiteindelijk is het leven wat je er zelf van maakt.

Kolibries leven meestal alleen en vliegen alleen. Een van hun belangrijkste kenmerken is onafhankelijkheid en vrijheid. Dat leert ons hoe we zekerder van onszelf kunnen zijn en we meer op ons eigen handelen kunnen vertrouwen. Er ligt een grote kracht in het onafhankelijk zijn en door het leven kunnen gaan zonder op iemand te leunen of iemands hulp te verwachten.

Het zijn harde werkers en bewegen hun vleugels ongeveer 100 keer per seconde. Razend snel dus. Hierdoor ontstaat het symbool van oneindigheid als patroon. Infinity, dit kan verklaren waarom kolibries ook het symbool zijn van energie, oneindigheid en continuïteit.

Waar leven deze enorm krachtige, prachtige kleurrijke en sierlijke vogeltjes?

Ze komen voor in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en is de enige vogelsoort die achteruit kan vliegen.

Interessant? Deel het verder...