Waarom regelmatig onderhoud cruciaal is voor het succes van je website

Waarom regelmatig onderhoud cruciaal is voor het succes van je website

Leestijd: 1 minuten

Waarom regelmatig onderhoud cruciaal is voor het succes van je website

Geef je website de liefde die het verdient: waarom regelmatig onderhoud aan je website cruciaal is voor het succes van je online business.

Heb je een website die online staat en waar je super enthousiast over bent? Maar misschien heb je er niet meer zoveel aandacht aan besteed sinds het online ging. Herkenbaar?

Een belangrijk dingetje dat vaak wordt vergeten: je website onderhoud! Je hebt erin geïnvesteerd, dus waarom zou je het verwaarlozen? Het is net als een auto: je moet regelmatig checken of je oliepeil nog voldoende is, je ruitenvloeistof bijvullen, onderhoud laten uitvoeren en een poetsbeurt.
Waarom doe je dat niet met je website?

Zorg dat je website wekelijks wordt geüpdatet (als je een WordPress-website hebt). Regelmatig onderhoud is cruciaal voor het behoud van de veiligheid en functionaliteit van je website. Door het regelmatig updaten van je website, bijvoorbeeld door het installeren van de nieuwste beveiligingsupdates, verklein je de kans op hacks en andere beveiligingsproblemen. Daarnaast kunnen verouderde plugins of thema’s ervoor zorgen dat je website niet meer goed werkt of zelfs crasht. Door regelmatig onderhoud te plegen, voorkom je deze problemen en zorg je ervoor dat je website optimaal blijft presteren.

Schrijf ook eens een blogartikel. Google houdt van nieuwe content en blogartikelen werken nog steeds supergoed voor de lange termijn. Natuurlijk is het leuk om snel omzet te maken, maar je wilt ook op de lange termijn blijven bestaan toch?

Het onderhouden van je website is net als het onderhouden van je auto. Het onderhouden van je website is net als het onderhouden van je auto.
Je wilt dat de motor blijft lopen, dus geef het de aandacht die het verdient.

Interessant? Deel het verder...